A Pólus Kft. 1994-ben alakult 100% magyar tulajdonnal. Központi irodája Budapesten található, ezen kívül képviseleti irodával rendelkezik Moszkvában és Münchenben.
A Pólus Kft. a kelet-európai régióban tevékenykedik. Tevékenységét az évek során a piaci igényeknek megfelelően alakította. Szakemberei komoly külkereskedelmi és logisztikai tapasztalatokkal rendelkeznek és kiválóan ismerik a régió piacainak igényeit, különös tekintettel Oroszországra.
A Pólus Kft. megalakulását követően élelmiszer- és feldolgozóipari berendezéseket és gyártósorokat, vagy kész gyárakat szállított és telepített. A piaci igények változásával áruszállítással és raktározással is foglalkozott. Az ezredfordulót követően az egyszerű áruszállítások mellett beruházások finanszírozásával és kivitelezésével is foglalkozik az egészségügy, kereskedelem, lakóingatlan, környezetgazdálkodás és energetika területén.
A Pólus Kft. tevékenységi körébe tartozik a berendezések szállítása, kivitelezés, rekonstrukció és tanácsadás mellett a finanszírozás szervezése is fontos helyet foglal el. Cégünk költségvetési, cég- vagy bankgarancia mellett biztosít hiteleket és foglalkozik projekt- és strukturált finanszírozás szervezésével is, bevonva a magyar és nyugat-európai pénzintézeteket.
A Pólus Kft. által megszervezett és lebonyolított beruházások értéke 1 és 200 millió Euro között van.